bet365

Sveriges Damlandslag förlorade träningsmatchen mot Australien 0-4

Sveriges Damlandslag överkörda av Australien

Sveriges Damlandslag mötte Australien och blev utklassade och förlorade med 0-4 i träningsmatchen som hölls i Melbourne.

”Det är så klart inte godkänt. De vek ner sig” säger SVT:s expert Markus Johannesson.

”Utifrån känslan på planen är resultatet väldigt frustrerande” säger Linda Sembrant.

Förra sommaren möttes Sverige och Australien i Kalmar. Nu har världens nummer två ”betalat tillbaka”. I veckan fick Peter Gerhardsson svara på otaliga frågor om att flyga över hela världen för att möta Australien igen i en träningsmatch – den sista för 2022.

Australien segrade till slut, trots en skakig start. Laget gjorde ett viktigt mål i slutet av den första halvleken, när Samantha Kerr kunde utnyttja sin första chans. Caitlin Foord lade till ytterligare ett mål några minuter in i den andra halvleken för att besegla matchen.

Sveriges Damlandslag blev överkörda de ”Vek ner sig”

Hemmalaget gjorde ytterligare två mål i den sista kvarten, vilket gav en total poängsumma på 4-0.

Efteråt blir Sveriges damlandslag sågat för sin insats.

”Det var en märklig matchbild. Australien gör mål på sin första målchans, får 2-0 på sin andra målchans och sen rullar det på. Men i slutändan är det så klart inte godkänt av Sverige”

”Det fanns saker i matchen där Sverige gjorde det ganska bra, Janogy, Kaneryd och Blackstenius till exempel, men ju längre matchen led desto mer vek Sverige ner sig. Jag tror inte att de är jätteoroade, men försvarsspelet såg inte bra ut.”

”Man ska komma ihåg att spelare som Hurtig, Rolfö, Asllani och Seger saknas. Det är ett antal spelare som ska in i det här laget. Det är bara att glömma det här och gå vidare, men resultatet är inte godkänt.”

Den svenska tränaren är synligt upprörd efter lagets första förlust mot Australien på 25 år.

”Det är detaljer som inte är tillräckligt bra. Sedan tog vi upp i halvtid att vi måste vara lite tuffare, Australien drog på sig två gula kort för att få stopp på kontringar, där måste vi vara mer resoluta. Vi är lite tunna i duellspelet” säger Peter Gerhardsson.

Gerhardsson – ”Det är inte rättvist”

Kaptenen säger att en förlust med 4-0 är en svårighet för själen, men att det finns många lärdomar att dra av den.

”Alla mål är olika i vad vi gör för misstag, men också i vad de har för styrkor i det hela. Första målet exempelvis, då är Nathalie Björn först på bollen men skjuter den på Kerr och in.”

”Fotboll handlar om skicklighet och saker du kan påverka. Det är inte tur eller otur utan handlar mer om vad du kan bli bättre på både individuellt och tekniskt. Skickligheten i dag var inte tillräcklig från vår sida när vi hade läge att göra mål eller förhindra mål”. 

I sommar väntar världsmästerskapen i Australien och Nya Zeeland. Fram till dess hoppas Gerhardsson att flera av de svenska spelarna från Sveriges damlandslag ska få mer speltid med sina klubblag.

”Några spelare här i dag har inte spelat så mycket och några gjorde det bra, några mindre bra. Man får svar att ta med sig in i nästa år. Vi behöver fler spelare som spelar 90 minuter i klubblagen. Att gå från lite speltid i klubbarna till att spela borta mot Australien.. det är inte riktigt rättvist mot dem.”

Sveriges Damlandslag hade bevisligen en lägre prestanda under träningsmatchen mot Australiens Damlandslag, men de hade ändå en viss kämpaglöd in i det sista. Det var inte en helt ensidig match och vi hade några chanser att få in bollen i mål, men tyvärr så vart det några missade försök. Förhoppningsvis så ser vi en förbättring i deras prestanda framöver.

Se även

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply