Zlatan målskytt när PSG vann mot Lorient

Paris Saint-Germain hade redan inför kvällens sista omgång i Ligue 1 säkrat titeln. Men trots det tabellmässigt betydelselösa mötet mot Lorient, fick vi se en händelserik och underhållande tillställning, speciellt i den andra halvleken.

För det dröjde till den andra halvleken av matchen innan vi fick se lite mål. Och när det väl ringde i målet för första gången den här kvällen, då var det Zlatan Ibrahimovic som stod för bedriften. Inbytte Kevin Gameiro, som för övrigt hade en framgångrik andra halvlek, slog ett fint inlägg som svensken forcerade in till 1-0.

Efter det gjorde Kevin Gameiro både 2-0 och 3-0 till Paris Saint-Germain. Matchen blev smått dramatisk när den inbytte veteranmålvakten Ronan Le Crom drog ner en Lorientspelare i straffområdet och blev utvisad i sin sista match, och fick lämna planen tårögd. Ersättare blev mittbacken Mamadou Sakho som drog på sig målvakgtshandskarna. Han lyckades dock inte stoppa Arnaud Le Lans anslut och matchen slutade 3-1. 

Efter matchen fick Zlatan Ibrahimovic ta emot priset som tilldelas skytteligavinnaren i Ligue 1, med 30 gjorda ligamål den här säsongen, vilket är ett nytt personligt rekord för en säsong.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply