Neymars sista match i Santos-tröjan

Igår kväll spelade Neymar sista matchen för sin brasilianska moderklubb Santos FC.

Brasilianska ligan startade i lördags och igår var det dags för Santos – Flamengo att spela sin första match, samt inviga den nya arenan Mané Garrincha, i huvudstaden Brasilia. 
Arenan och båda lagens första match i ligan, invigdes med en sångerska som sjöng Brasiliens nationalsång. När det var dags för line-up ställde spelarna upp, med handen på bröstet och sjöng med. Det var ett känsligt tillfälle för Neymar som brast ut i tårar under hela nationalsången, vilket ni kan kolla in här.

Det var ingen händelsefull match. Flamengo hade större del av matchen, även om de inte lyckades komma till så många avslut. Matchens enda stora målchans kom i 79:onde minuten när Flamengos Rafinha kom i fullfart från vänsterkanten och gjorde ett inlägg till inhopparen Carlos Eduardo som hade öppet mål, men träffade bollen fel och gick en bra bit över målet.

Neymar hade sex skott på mål och fick sju frisparkar under matchen, trots en diskret närvaro på plan. Efter matchen stannade stjärnan på plan för att svara på alla frågor från journalisterna. Då han fick frågan om hur det kändes att skriva på för Barcelona svarade han: “Det kommer bli en ära att spela bredvid Messi, Xavi och Iniesta. Jag har ett nytt uppdrag framför mig nu, men jag kommer tillbaka”.

Santos är kända för att skapa sina egna stjärnor och idag fick ytterligare en spelare debutera för A-laget. I 68:onde minuten fick Gabriel Barbosa (Gabigol) född 1996, göra sin debut i Santos-tröjan bredvid idolen Neymar. 

Matchen slutade 0-0.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply