Zemans Roma tappade ledning igen

Den defensiva mardrömmen fortsätter för Giallorossi, när Roma på onsdagskvällen på nytt tappade en ledning och förlorade efter en svag defensiv insats. Men det började som sagt bra för Giallorossi på bortaplan mot Parma, där man tidigt i matchen tog ledningen.

I ett regningt Parma tog det bara åtta minuter innan Roma fick in bollen i Parmas mål, där Cristian Zaccardo misslyckades helt med sin rensning och erik Lamela skickade in bollen i det bortre hörnet bakom den chanslösa Parma-målvakten Antonio Mirante. Men efter det var det återigen defensiva problem som hamnade i strålkastarljuset för gästernas del.

För Parma kom tillbaka i matchen och kvitterade med elva minuter kvar av den första halvleken. Dodo missade helt på en långboll från hemmalaget, viilket öppnade för Belfodil som säkert sköt bollen förbi Maarten Stekelenburg och in i mål. Och endast tre minuter senare var det dags igen, när Belfodil spelade fram Parolo som med två försök, där det första försöket fastnade i en vattenpöl, lyckades skjuta bollen förbi den holländske målvakten.

Roma var sedan nära att kvittera i slutet av den första halvleken, men mardrömmen var inte över för gästernas del i den här matchen. Tjugo minuter in i halvlek nummer två drygade nämligen Parma ut sin ledning på Stadio Ennio Tardini. Men först hade Roma tvingats byta in Serie A-debutanten Goicoechea i mål, efter att Stekelenburg avgått med skadebekymmer.

Men som sagt så drygade Parma ut ledningen, när klockat tickat tjugo minuter in i den andra halvleken.På en genomblöt gräsplan var det Cristian Zaccardo som höll sig framme och skickade in bollen i nätmaskorna till hemmapublikens förtjusning.

Roma lyckades reducera på straff endast sex minuter senare, efter att  Afriyie Acquah glidtacklat Castan på ett klumpigt sätt. Francesco Tottis straff räddades visserligen av Mirante, men returen skickade den väl rutinerade Roma-anfallaren in i nät och väckte hoppet om poäng för gästerna.

Parmas Belfodil fick sen se sig utvisad efter att han tilldelats sin andra varning i mötet, men Parma stod emot och klarade av att hålla 3-2 matchen ut. Parma vann mot Roma med 3-2.