Swansea skrällde borta mot Liverpool i Capital One Cup

Ikväll spelades de avslutande åttondelsfinalerna i Capital One Cup, tidigare Carling Cup. Matchen böljade fram och tillbaka och det fanns många bra målchanser åt båda lagen och matchen kunde nästan slutat hur som helst ifall man hade skärpt sin effektivitet lite.  Kvällen skräll stod utan tvekan lilla Swansea för när man besegrade regerande mästaren Liverpool på Anfield med 3-1. I den 34:e matchminuten gjorde Swanseas spanske mittback Chico Flores nickade in Jonathan de Guzmans hörna. Tungt för Liverpool som i det skedet av matchen såg ut att ha kopplat ett lite tightare grepp om matchen.

I andra halvlek tog Liverpool över matchen totalt, och det var nästan ett mirakel att man inte lyckades göra mål på någon av sina matcher. Istället var det Swansea som i 72:a gjorde 2-0 genom Nathan Dyer. Ett fint inspel av Pablo Hernandez och Dyer kunde utan några som helst problem göra 2-0 och det såg ut att vara den definitiva dödsstöten för Liverpool. Ett Liverpool som i andra halvleken kom ut på ett helt annat sätt och kom i några riktigt läckra anfallskombinationer.

Bara fem minuter senare reducerade Liverpool genom Luis Suarez, men förgäves. För det här var Swanseas kväll och fyra minuter in på stopptiden avgjorde Jonathan de Guzman definitivt matchen med sitt 3-1-mål. Tungt för Liverpool som i helgen tappade en 2-0-ledning borta mot sina rivaler Liverpool och fick alltså idag stryk mot Swansea hemma på Anfield. Skönt då för Swansea som studsade tillbaka efter ligaförlusten borta mot Manchester City i helgen.