Ytterligare ett succébyte gav Belgien segern

bet365

Det var Belgien som visade direkt vilka det var som skulle bestämma. Redan efter 40 sekunder spelades Origi fram till ett bra läge, kom till skott men Howard gjorde en fin benparad. USA hade mest bollinnehav i den första halvleken vilket gav Belgien precis det spelet de ville ha – snabba omställningar, och det gav dem också bra målchanser. I den 23:e minuten kontrade Belgien och Kevin De Bruyne slungade iväg ett avslut som dock letade sig utanför målet.

Européerna hade en chanskavalkad i den första halvleken, för man skapade mer. Bland annat hade de ett läge med ett lågt inspel som Beasley precis fick undan. Belgien sköt och sköt men Howard storspelade i målet och bollen ville inte gå in.

USA var inte helt uträknade, de hade också några heta lägen. Dempsey hade till exempel ett direktskott som Courtois höll, och Jermaine Jones hade ett tungt skott som letade sig utanför stolpen. Det gjorde att det var mållöst, 0-0, när lagen gick till pausvila.

Om Belgien hade många chanser i den första halvleken så hade de väldigt många mer lägen i den andra. Redan två minuter in i den andra halvleken hade Dries Mertens en konstig skarvnick som Howard styrde ut till hörna. Sedan kom det ännu mer lägen, men den amerikanske målvakten fortsatte att stå i vägen. Vertonghen var uppe i offensivt straffområde i den 57:e minuten, men hans skott räddades. Precis innan det hade dessutom Origi haft en nick i ribban.

Det syntes att Belgien var det hetare laget och att de verkligen ville vinna matchen. De fortsatte skapa lägen. Det var chanser som till exempel att Mertens klackade utanför, Witsel som sköt precis utanför och Hazards skott som räddades av Howard. De sköt och sköt men Tim Howard storspelade. USA hade också några få lägen, men tack vare den amerikanske målvaktens storspel så slutade matchen oavgjort och togs till förlängning.

Belgien fick en drömstart på förlängningen. Redan tre minuter in passade inhopparen Romelu Lukaku in bollen till Kevin De Bruyne som rundade en försvarare och placerade in 1-0. Ett mycket fint, men också ett mycket rättvist mål.

Belgien utökade också ledningen lite senare, och vem om inte Romelu Lukaku? Han har varit en av de sämsta anfallarna i VM, men nu fick han göra ett succéinhopp. Sent i den första förlängningskvarten gjorde han 2-0. Det resultatet stod sig också till paus.

Men USA fick lite hopp i slutet av matchen. Redan två minuter in i den andra förlängningskvarten gjorde en amerikansk inhoppade mål. Green sköt på volley och bollen letade sig in mellan stolparna. 2-1 och det gav USA mycket energi. Dock lyckades Belgien hålla i och ta sig till kvartsfinal efter en 2-1-vinst mot USA.


bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply