Young Boys vann – men åker ändå

Anzhi Makhachkala var inför kvällens gruppmatch placerade som gruppetta och skulle vid en vinst eller ett oavgjort resultat knipa förstaplatsen. Young Boys var dock inte heller helt borta och skulle vid en vins gå upp på samma poäng som Anzhi, något som gav schweizarna hopp inför kvällens hemmamatch.

Ryssarna var det bästa laget från den första minuten och öppnade upp matchen med en fin offensiv. Det var dock inte bortalaget som skulle skapa de hetaste chanserna och i den 38:e minuten spräckte Gonzalo Zarate matchnollan meda att rulla in 1-0 för Young Boys. Anzhi lyckades dock återhämta sig och hann kvittera genom Odil Ahmedov sekunder innan den första halvlekens slut.

Den andra halvleken tillhörde på många sätt Young Boys. Frambärda av hemma-supportrarna tog schweizarna på nytt ledningen i den 52:e minuten och den här gången genom Moreno Costanzo. Det blev inte lättare för Anzhi, då anfallaren Lacina Traoré drog på sig sitt andra gula kort och visades ut. Young Boys fick på så sät 20 minuters tid att spika resultatet, vilket de också gjorde i den 90:e minuten genom ett 3-1-mål signerat Alexander Gonzalez. 

Young Boys rör till grupptabellen en aning, men lyckas trots vinsten inte att avancera till slutspel på sämre målskillnad än Liverpool och Anzhi. Surt för schweizarna som gjort en bra Europa League-höst.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply