Yilmaz-show när Galatasaray vann

Galatasaray var ett pressat lag inför den fjärde omgången i Champions League, där man behövde vinna för att hålla hoppet om avancemang vid liv. Och dagens match blev kanske vändningen för de regerande turkiska mästarna, när man fick med sig samtliga poäng från mötet i Rumänien mot Cluj.

Och det var den turkiske anfallaren Burak Yılmaz som låg bakom den trevliga tillställningen för gästerna, när han efter arton minuters spel gav gästerna ledningen i Rumänien. Ett inlägg från höger nickskarvades av Yilmaz och flög in vid den bortre stolpen.

Men Cluj som annars startade matchen bäst, fick till en kvittering i den andra halvleken när Rafael Bastons hittade fram med en utsökt passning till Modou Sougou som skickade in bollen vid Musleras närmaste stolpe.

Glädjen blev dock kortvarig på Dr. Constantin Radulescu Stadium, för åtta minuter senare var Burak Yılmaz framme och gav gästerna ledningen för andra gången i matchen. Altintop fick fram bollen till sin turkiske lagkamrat osm inte gjorde bort sig.

Galatasaray som var i ett stort poängbehov inför matchen, punkterade matchen med kvarten kvar när Burak Yılmaz gjorde sitt tredje mål för kvällen, och därmed säkrade sitt hattrick samt Galatasarays första Champions League-vinst den här säsongen.

Matchen slutade 1-3 och det betyder att Galatasaray klättrar förbi Braga och Cluj, upp på andra plats i gruppen där Manchester United under kvällen redan säkrat sitt avancemang.