Cardozo matchvinnare mot Spartak

Benfica tog sin första seger i Champions League-gruppspelet under onsdagskvällen när Kim Källströms Spartak Moskva kom på besök i Portugal och portugiserna vann med 2-0 efter att inhopparen Oscar Cardozo stått för båda målen.

Inför den fjärde omgången låg Barcelona på nio poäng, medan Celtic var tvåa på fyra poäng och Spartak låg trea med sina tre poäng. Benfica var sist med endast en inspelad poäng efter tre omgångar och var därför tvungna att vinna på hemmaplan mot ryssarna.

Efter en ganska händelselös första halvlek byttes Oscar Cardozo in mot Rodrigo Moreno i halvtidsvilan och bara efter elva minuter på plan gjorde paraguayanen 1-0 för hemmalaget när han nickade in 1-0 på ett inlägg från Lorenzo Melgarejo.

Fjorton minuter senare ökade Cardozo på till 2-0 när han slog in sitt andra mål i matchen på halvvolley efter ett inlägg från Ola John, vilket mer eller mindre avgjorde matchen. Sju minuter senare blev Cardozo fälld i straffområdet av Nicolas Pareja som även blev utvisad. Cardozos straff rammade dock ribban och studsade ut på plan igen.

2-0-segern innebär att Benfica numera ligger på en tredjeplats i gruppen med fyra poäng, och de är därmed förbi Spartak som står kvar på tre poäng. Barcelonas överraskande förlust borta mot Celtic medför att skottarna är uppe på sju poäng, endast två poäng bakom katalanerna som har tre vinster med sig sedan tidigare.