Wolfsburg går fortsatt starkt

Wolfsburg startade säsongen på sämsta tänkbara sätt, men har sedan tränarbytet ryckt upp sig. Kvällens match var på så sätt en intressant sådan, då Hoffenheim likt Wolfsburg underpresterat.

Wolfsburg överraskade hemmalaget i den sjunde minuten, då Hasebe slog in 0-1 efter pass av Bayern-förvärvet Ivica Olic. Det var annars Hoffenheim som var det bättre laget och styrde matchen. Hoffenheim lyckades dock inte sätta dit bollen och istället kunde Wolfsburgs Bas Dost trycka in bortalagets andra mål för kvällen.

Hoffenheim var fortsatt det bättre laget under den andra halvleken och fick in en reducering genom Eren Derdiyo, vilket vid den tidpunkten var försent. Naldo hade nämligen några minuter tidigare utökat ledningen till 0-3. Matchen slutade dock 1-3 och gör att Wolfsburg passerar just Hoffenheim i Bundesliga.