Wigan vinner FA-cupen för första gången någonsin

Manchester City tog kommandot i början av matchen men allt eftersom så krigade sigWigan in i spelet och skepade några farligheter. Den farligaste chansen fick Callum McManaman när han ryckte sig loss på en djupledsboll och vände och vred inne i straffområdet men när han till slut fick iväg ett skott täcktes det av Zabaleta.

Men Manchester City var inte helt ofarliga. Deras bästa chans kom efter fint klapp-klapp-spel när Tevez mitt i skottsektorn snubblade iväg ett avslut som Robles gör en jätteräddning på när han sträcker ut sitt högerben och styr bollen över ribban med foten.

I den andra halvleken visade Manchester City att det var dem som skulle dominera matchen och tog kommandot utan att egentligen skapa de vassa chanserna. Istället var det Wigansom med sin fina fotboll som hade farliga kontringar främst genom McManaman.

Shaun Maloney tog hand om en frispark till höger om Citys mål, och var fräck nog att dra den i översidan av ribban. Dessutom hade man två frisparkar strax utanför men Maloney och Watson brände båda.

I den 84:e minuten slog James Milner en galen pass som Koné plockade upp på mittplan, slog i djupet till McManaman som petade fram bollen och precis han få en tå på bollen innan Zabaleta vårdslöst kom flygande och kapade den unge engelsmannen och Marriner tvekade inte utan visade det röda kortet till argentinaren.

Vi fick se två trötta lag i slutet men efter utvisningen tog Wigan tag i spelet och på en hörna i den 90:e minuten, som Maloney slog med stor precision, dök inbytte Ben Watson upp vid den främre stolpen och skarvade in bollen i det bortre hörnet och hela Wigan-delen av Wembley brast ut i ett stort jubel.

Manchester City lyckades inte forcera in en kvittering utan Wigan höll undan och vann sin första FA-cuptitel, i sin första FA-cupfinal någonsin.

En imponerande laginsats av Wigan där McManaman ständigt tog sig runt Clichy och skapade farligheter samtidigt som Robles och övriga i försvaret stod för en stabil insats bakåt.

Vi på Silly Season Sverige skickar ett stort grattis till Wigan Atlethic Football Club!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply