Hrgotas hattricksuccé i Bundesliga

Inför säsongen anslöt Branimir Hrgota till Borussia Mönchengladbach från Superettan-laget Jönköpings Södra, vilekt fram tills lördagen varit en resultatmässig mörk historia personligen för svensken. Men med en fenomenal insats mot Mainz på lördagen visade den 20-årige anfallaren att han har mycket att ge på planen.

Efter att Mainz tagit ledningen fick Borussia Mönchengladbach en straff i den 29:e matchminuten. Den svenske anfallaren fick chansen från straffpunkten, vilket han utnyttjade på allra bästa sätt. En läcker panenka överlistade Mainz-målvakten och gav Borussia Mönchengladbach ett fint utgångsläge inför andra halvlek.

Den viktiga kvitteringen skulle följas upp av ett 2-1-mål från svensken, som höll sig framme på en målvaktsretur i den 59:e minuten. Mike Hanke klämde sig sen mellan med sitt 3-1-mål, innan den svenske 20-åringen gjorde strut nummer tre för dagen på ett friläge med tio minuter kvar. Matchen slutade 4-2 till Borussia Mönchengladbach, som där med hänger på i slaget om en plats i Europa League.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply