Wigan tackade för sig med ett kryss

Matchen som spelades på DW Stadium mellan Wigan och Aston Villa hade ingen speciell betydelse. Wigan var redan nedflyttade och Villa klarade kontraktet för några omgångar sedan. Men målrikt skulle det ändå bli, inklusive ett komiskt självmål i 2-2-matchen.

Darren Bent gjorde 1-0 till Villa efter fem minuter. Yacouba sylla slog en delikat genomskärare till Bent som lungt och säkert rullade in bollen vid stolproten. Wigan kvitterade dock en kvart senare på Espinoza fina inlägg till framstörtande Boyce som stod för en fin nick in i nät.

På stopptid i första halvlek fick vi se ett komiskt självmål. Efter lite kalabalik i Villas straffområde kunde Westwood rensa på mållinjen, men rakt på Bakers ben och sedan in i eget nät. Det var leende på allas läppar efter ett sådant pass roligt mål.

Ron Vlaar fick avsluta målskyttet på DW Stadium och för Villas säsong, på ett snyggt sätt. Joe Bennett slog en frispark som den väldige holländaren tog ner bollen på bröstet innan han klippte till på volley som Al-Habsi inte hade en chans på.

Med det tackar vi Wigan för deras PL-deltagande sedan 04/05 och önskar dem lycka till i The Championship.