Wigan skrällvann på White Hart Lane

Tottenham har under Villas-Boas styre spelat bra och låg inför eftermiddagens match på en fjärdeplats. Wigan har spelat okej sett till deras material och har bland annat hotat framåt genom superduon Koné – Di Santo.

Det var dock hemmalaget som startade matchen bäst och med ett stort bollinnehav. De skapade bland annat en het chans i mitten av halvleken genom Vertonghen som sköt utifrån efter en hörnretur. Wigan tog sig efter det in i matchen och hade två bra chanser att ta ledningen, men Koné och Maloney missade båda. Den första halvleken slutade allt jämnt 0-0.

Den andra halvleken öppandes på ett tveksamt sätt från Tottenhams del och i den 56:e minuten kunde Ben Watson ge Wigan ledningen efter att ha snappat upp en retur från en vänsterhörna. Friedel försökte desperat boxa ut bollen, men befann sig innanför mållinjen. Den andra halvleken fortsatte med en stor Tottenham-press, då de desperat försökte kvittera.

Tottenham lyckades inte göra mål och Wigan vann till sist matchen med 0-1. Ben Watson – matchvinnare!