Starkt Everton fick ”bara” oavgjort på Craven Cottage

En oviss match på förhand som spelades denna eftermiddag på Craven Cottage mellan Fulham och Everton. Den första halvleken präglades av Fulhams tidiga ledningsmål där Bryan Ruiz slog en frispark som tog i stolpen och därefter i ryggen på Everton-målvakten Tim Howard och in i mål, det var dessutom Howard som noterades på det målet som ett självmål. Därav fick Everton en tung uppförsbacke men lyckades ändå föra spelet i den första halvleken.

Bortalaget hade ett mindre spelövertag på Fulham, men när Fulham väl anföll var de väldigt raka och direkta på mål i sina anfall. Everton hade svårt att få rätt på sina avslut inne i Fulhams straffområde där framförallt Fellaini och Pienaar var de spelarna som låg bakom mest för bortalaget. Men trots många målchanser för Everton lyckades de inte göra några mål i den första halvleken och Fulham hade med sig en 1-0 ledning inför den andra halvleken.

Andra halvleken var också en tempostark historia och de här två lagen fortsätter att spela snabb och rolig fotboll i årets PL-upplaga. Everton fortsatte att vara aningen vassare än Fulham och efter 55 minuter gav det utdelning för bortalaget som genom Marouane Fellaini satte kvitteringen och stärktes därmed ännu mer inför de sista 35 minuterna av matchen. Alexander Kacaniklic fick chansen från start idag för Fulham men fick inga större grejer ordnande på planen idag och han byttes ut efter 68 minuter.

Bara fyra minuter efter svenskens utgång från planen tog Everton ledningen för första gången den här matchen inte helt orättvist då de blå från Liverpool spelat väldigt bra den här matchen och höjde sitt spel i Fulhams straffområde under den andra halvleken. Spelet och statistiken började nu tala sitt språk över hur matchen såg ut egentligen och Everton hade haft tio avslut fler och ett bättre bollinnehav vid den här tidpunkten.

Men i slutet visade sig att fotboll varken går ut på spelövertag eller statistik, det går ut på effektivitet. Fulhams målchanser var lätträknade men lyckades ändå sätta kvitteringen i slutminuterna när Steve Sidwell stötte in ett inspel och Craven Cottage bröt ut i ett glädjevrål. Matchen slutade 2-2 och en besviken Everton-manager David Moyes lämnade Craven Cottage med ett oavgjort resultat.