Wigan kammade noll borta mot Norwich

Nykomlingen Norwich har överraskat många den här säsongen, och har gått som tåget i Premier League. För dagens motståndare, Wigan, har det dock varit det motsatta, då laget i nuläget befinner sig på nedflyttningsplats. På Carrow Road i Norwich ställdes de idag mot varandra, i en match där båda var i behov av tre poäng.

Det var hemmalaget som öppnade piggast, och redan efter en kvart spelad kunde yttermittfältaren, Anthony Pilkington, skicka upp sitt lag i ledningen, efter ett prakskott, avlossat från utanför straffområdet, som seglade upp i det vänstra krysset.
Målet stod sig som det enda hela den första halvleken ut, men ett desperat Wigan skulle ändra på det omgående efter halvtidspaus.

Återigen bjöds publiken på Carrow Road på ett väldigt snyggt långskott, bara att den här gången var det gästerna som stod för det. Och det var spelaren som ersatte den utbytte anfallaren Jordi Gomez i paus, som gjorde det. Shaun Maloney lyckades, efter att ha varit på planen i endast fem minuter, överlista hemmamålvakten, Mark Bunn, när han sköt från 22 meters avstånd.

Kvitteringen blev som en väckarklocka för Norwich, som en kvart efter skulle ta ledningen i matchen för andra gången. Ännu en gång spelade Anthony Pilkington en stor roll i det hela, när han assisterade irländaren, Wesley Hoolahan, som i sin tur hittate till nätmaskorna med bollen, och 2-1 var därmed ett faktum.

Därefter stängde nykomlingslaget matchen, och gästande Wigan jagade förgäves ett kvitteringsmål – men utdelningen uteblev. Istället blåste domaren, Lee Probert, av matchen, som slutade med vinst för Norwich.