West Bromwich vann trots Chelseas slutforcering

En spännande och oviss match på förhand mellan West Bromwich och Chelsea på The Hawthorns under lördageftermiddagen. West Bromwich med Jonas Olsson som lagkapten var det lite bättre laget till en början och det erkänt starka hemmalaget skulle få den inledningen man ville ha, James Morrison slog ett inte hårt men välprickat inlägg som Shane Long kunde slängnicka in i mål bakom Petr Cech i Chelsea-målet.

Efter ledningsmålet såg det ut som att West Bromwich blev väldigt bekväma med sin ledning och började sjunka ner mer i försvarsposition och Chelsea tog över ganska rejält. Bortalaget skapade flest målchanser, mest bollinnehav och West Bromwich hade inte mycket att komma med efter ledningsmålet. Chelseas fall var att man hade väldigt svårt med att få sina avslut innanför målramen. Men till slut skulle Chelsea få utdelning på sina målchanser när Cesar Azpilicueta slog ett fint inlägg till Eden Hazard på bortre stolpen som nickade in kvitteringen och matchens andra nickmål i den 38:e minuten. Det var också resultatet när domaren blåste av första halvlek.

Den andra halvleken var jämn till en början där West Bromwich kom fram till lite fler matcher under den första kvarten. Det gav utdelning efter 51 minuter när Shane Long slog ett inlägg till Peter Odemwingie som nickade in ett nytt ledningsmål till West Bromwich. Chelsea tvingades nu flytta fram laget och den sista halvtimmen präglades av en ständig väntan på ett kvitteringsmål från Chelsea. Oscar, Mata och Ramires byttes in för att få extra offensiv kraft i kvitterings jakten och en stor överraskning var att formstarke Mata inte fick chansen från start i den här svåra bortamatchen.

Även Markus Rosenberg byttes in för West Bromwich men fick inte mycket uträttat den här eftermiddagen, desto mer fick Jonas Olsson att göra under Chelseas slutforcering som inte ledde till något kvitteringsmål. Det blev en överraskande seger för West Bromwich med 2-1 som fortsätter att imponera i Premier League den här säsongen då man låg på femte plats inför helgens omgång. Chelsea tappar i toppstriden med de båda Manchesterklubbarna och en viktig vecka väntar för Londonklubben som möter Juventus borta i Champions League på onsdag och Manchester City hemma i Premier League på söndag.