Wede avgjorde mot Häcken

2013 års upplaga av Svenska cupen startade vid 12-tiden upp med en gruppspelsmatch i grupp 2 mellan BK Häcken och Falkenbergs FF  på Valhalla IP i Göteborg. En match som de flesta fotbollsfanatiker hade kryssat i en etta på, något som halläningarna skulle ändra på.

BK Häcken var det bättre laget från start och rullade vackert igång hemmalagets offensiv. Häcken kom inte närmare än ett stolpskott i den första halvleken, vilket ledde till en mållös sådan.

Det var först i den andra halvleken som nätet skulle rassla på allvar. Så tidigt som tre minuter efter den andra halvlekens start prickade Häcken-mittfältaren Martin Ericsson in 1-0 för hemmalaget. Ericssons 1-0-mål gav dock inte bara Häcken en uddamålsledning utan fungerade också som en väckarklocka för Falkenberg.

Bortalaget spelade upp sig under den resterande delen av den andra halvleken och avgjorde med två mål signerde Viktor Sköld och Anton Wede. Falkenberg kniper därmed de tre första poängen i grupp 2 och avancerar till en slutspelsplats.