Walters tvåmålsskytt i kvällens sista Boxing Day-möte

Utmed ett snabbt straffsparksmåle av Steven Gerrard, efter blott två spelade minuter, så slängdes denna Boxing Day-afton på Britannia Stadium, in i det heta luftrummet tidigare än de flesta hade förutspått.

Något som en majoritet antog efter Liverpools tidiga ledningsmål var att detta skulle bli ytterligare en seger, i samma viktklass som den föregående omgångens 4-0-seger mot Fulham. Men som vi sedan innan fått känna på, så är Stoke oerhört starka hemma på Britannia (till och med obesegrade denna säsong), och det skulle behövas betydligt mer än ett mål för att knäcka dem.
Så det vanligtvis så defensiva Stoke City, la helt plötsligt in ved i kabinen och eldade på för fullt framåt. Denna satsning skulle visa sig betala av sig tidigt, och bara 3 minuter senare kom kvitteringsmålet, via en elegant bredsida utav Jonathan Walters.
Men som om detta var nog för The Potters? Nejdå, det slutar inte där. Nu när loket ändå gick för fullt så lät man även Kenwyne Jones nicka in en kasse också, i den 12:e minuten.

Stokes press ifrån den första halvleken fortsatte enda in i den andra, och tidigt i den andra halvleken så var det dags en tredje gång för krukmakarna att måla. Denna var en elegant liten rackare.  Via ett inkast från vänster, som dök in i boxen, så nickskarvade Kenwyne Jones bollen till Jonathan Walters, som bröstade ner den innan han sedan, på volley, dunkade upp den i krysset.

Stoke kunde sedan, tack vare ett högt disciplinerat försvarsspel, behålla detta resultat fram tills dess att domare Howard Webb, blåste av för kvällen. Slutresultat, Stoke-Liverpool 3-1.