VM-mästarna Spaninen utslagna – Chile klar för avancemang

På Estadio do Maracana blev det klart att Vincente del Bosques mannar inte har någonting att hämta i Brasilien längre. Chile slog ut mästarna med 2-0 efter mål av Eduardo Vargas och Charles Araguiz.

Spaninen hade sedvanligt bollinnehavet i matchen och rullade mycket boll dock utan att störa den chilenska försvarsmuren. Närmast kom Xabi Alonso från nära håll i första halvlek men målvakten Claudio Bravo hade full koll på läget.

Kort därefter i den 20:e matchminuten kom 1-0 genom Eduardo Vargas efter ett vackert chilenskt anfall. Vargas vände upp Casillas i straffområdet och satte 1-0 för Chile.

Spanien manade på men lyckades inte låsa upp det chilenska försvaret, istället ökade Chile på sin ledning genom Charles Araguiz. Araguiz var på tårna och sköt mycket fint in 2-0 efter att Iker Casillas släppt retur på en farlig Alexis Sanchez-frispark.

Vincente del Bosque bytte in Koke, Torres och Santi Cazorla i andra halvlek men kom inte närmare än en Sergio Busquets-miss framför öppet mål.

Chile är klar för avancemang i VM och spelar seriefinal mot Holland i den sista omgången medan Spanien spelar för att inte hamna sist i gruppen i bottenfinalen mot Australien.