Viktig seger för Aston Villa i bottenstriden

Det var en viktig match som skulle utspela sig idag på Villa Park. En sexpoängsmatch där QPR via vinst skulle täta till bottenstriden och lämna den fruktade jumboplatsen. Aston Villa i sin tur skulle i och med tre poäng idag öka avståndet till lagen under strecket, det var alltså en viktig match för båda lagen.

Matchen blåstes igång av domaren Friend och QPR började direkt att bombadera hemmalaget.  Hade det inte varit för målvakten Guzan hade bortalaget tagit ledning tidigt i matchen. Samba nickade och Zamora sköt med amerikanen stod för ett par riktigt högklassiga räddningar. Dock kunde han inte hindra QPR från att ta ledningen i matchen när man på en kontring i den 23:e minuten skulle spräcka nollan. Anfallaren Bobby Zamora blev frispelad, men Guzan kom ut och gjorde en fin benparad. Oturligt nog för hemmalaget gick bollen till Jermaine Jenas som kunde stöta in 0-1 till bortalaget.

Efter målet fortsatte QPR att skapa chanser och Guzan fortsatte att storspela. I den 45:e minuten var man ytterst nära att öka på ledningen på en frispark från Bosingwa, men den skruvade frispaken från portugisen gick i stolpen.

Minuten efter stack hemmalaget upp för nästan första gången och backen Lowton skickade in en hög boll in i boxen som Agbonlahor obehindrat kunde nicka in bakom en passiv Julio Cesar i QPR. Ett mål precis innan halvtidsvilan som Aston Villa kunde ta med sig in till andra halvlek, 1-1 i paus.

De första minuterna av andra halvlek var rätt så chanslösa där ett Aston Villa såg mer stabilare ut än i första halvlek. Hemmalaget skulle också ta ledningen i den 59:e minuten via österrikaren Andreas Weimann. Bollen kom in i boxen via en hörna och QPR kunde inte rensa iväg bollen ordentligt, bollen hamnade framför Weimanns fötter och han kunde placera bollen vid Julio Cesars närmsta stolpe.

Dock skulle QPR komma tillbaka in i matchen genom Tottenham-lånet Andros Townsend när hans skott touchades via en Aston Villa-försvarare in bakom Guzan . Bortalaget hade nu kvitterat i denna viktiga match.

Dock skulle lyckan inte vara länge för jumbolaget QPR när Aston Villas skyttekung Christian Benteke återigen skulle göra ett viktigt mål för hemmalaget när han mitt i straffområdet kunde göra 3-2 för sitt Villa. Mer skulle det inte bli i detta målkalas, Aston Villa tar tre mycket viktiga poäng i denna sexpoängsmatch. QPR är fast förankrat i bottenstriden, 3-2 till Aston Villa.