Viktig Lazio-vinst på Stadio Olimpico

Efter förlusten på San Paolo i onsdags var det en mycket viktig match för Lazio, där ett nytt poängtapp skulle göra att man tappade ytterligare på topplagen Juventus och Napoli. För motståndet på Stadio Olimpico stod för dagen Siena, som kommer med två starka vinster mot Inter och Bologna i ryggen.

Gianluca Pegolo som var briljant för Siena tidigare i veckan, testades direkt av Lazios Senad Lulic som sköt från distans. Siena-målvakten klarade dock det försöket utan några större problem – precis som målvaktskollegan på andra sidan planen, Lazios Federico Marchetti gjorde när Emanuele Calaio sprang igenom och sköt.

Lazio tog ledningen efter arton minuters spel, när Antonio Candrevas hörna slogs in och skapade problem för Siena-försvaret, som fokuserade helt på tysken Miroslav Klose. Man missade därmed Ederson, som tackade för den fria ytan, styrde in bollen och firade sen efteråt genom att efterlikna örnen Olimpico med sin målgest.

Åtta minuters spelare var det en kontroversiell situation, där Stefano Mauri revs ner av den utrusande Pegolo. Domaren viftade dock bort chansen och tilldelade dessutom Lazio-spelaren en varning för protesterna. Men hemmalaget skulle få sin straff, när Pegolo återigen rev ner en Lazio-spelare. Den här gången pekade domaren på straffpunkten, Ledesma klev fram och skickade in 2-0 för Lazio i den 43e matchminuten.

Siena lyfte upp spelet och var det farligare laget i den andra halvleken, med en farlig klack från Massimo Paci och ett farligt skott av Sestu, som Marchetti dock blockerade effektivt. Siena reducerade visserligen på tilläggstid på D’Agostinos hörna genom Paci, men lyckades inte få till en kvittering därefter och Lazio tog tre viktiga poäng.