Torino krossade Atalanta – på 14 minuter

Det var ett Atalanta i poängbehov som tog emot det hittills imponerande nykomlingen Torino på söndagseftermiddagen, och matchen skulle visa sig bli något alldeles extra.

Efter en stark inledning av Atalanta var Luca Cigarini nära att ge hemmalaget ledningen efter 26 minuters spel, när hans frispark rammade gästernas ribba. Men han behövde inte tänka på frisparksträffen speciellt länge, för endast minuten senare tog hemmalaget ledningen genom German Denis, som bröstade ner Cazzorlas passning och sköt in bollen på volley förbi Torino-målvakten Jean-Francois Gillet.

Men Torino kom igen i slutet av den första halvleken när Giacomo Bonaventura blockerade Danilo D’Ambrosios inlägg med armen. Domaren dömde straff och Rolando Bianchi gjorde inget misstag från straffpunkten – vilket gav ett oavgjort resultat i halvtid.

Atalanta fortsatte sen att vara det bättre laget och Denis hade bland annat en frispark i virket för Atalanta, innan Torino överraskande tog ledningen när Gazzi nickade in bollen bakom Consigli. Och mardrömmen hade bara börjat för Atalanta, när Stevanovic bjöd på sensationellt snygg och samtidigt oväntad villey förbi målvakten – endast fyra minuter efter Torinos ledningsmål.

Ett chockat Atalanta fick sen se Torinos D’Ambrosio nicka in 1-4 sju minuter senare i Bergamo, som skulle få uppleva ett baklängesmål till den här kvällen. Bianchi lurade bort Atalantas offsidefälla helt på Stevanovic passning, och skickade in bollen från en dålig vinkel.

Ett uppgivet Atalanta förlorade därmed matchen som man fört stora delar med hela 1-5, efter att nykomlingen Torino bjudit på fyra mål inom 14 minuters spel.