Vidal tvåmålsskytt när Juventus vann

Denna måndagskväll bjöd på något utöver det ordinära när Lazio tog sig an formtoppade Juventus på Stadio Olimpico i den italienska huvudstaden. Tunga poäng låg i potten för hemmalaget, som febrilt nosar på Europaplatserna, medan den smått överlägsna tabellettan, för dagen iklädd svart, kunde spela ut hela sitt register, vilket de gjorde med bravur.

Gästerna fick en drömstart när Mirko Vucinic lyckades avancera in i straffområdet vilket fick Lazio-försvararen Lorik Cana att ta till drastiska åtgärder. Efter en klumpig och misslyckad glidtackling från albanens sida kunde domaren Antonio Giannoccaro inte göra annat än att peka på straffpunkten, och i samma veva visa Cana det gula kortet. Straffen togs om hand på bästa sätt av Arturo Vidal, när han lurade Federico Marchetti att slänga sig åt vänster medan straffen letade sig in intill den högra stolpen.

Turin-klubben fortsatte sedan på samma inslagna väg, med fina anfall och genom att ständigt hota motståndarna. Det skulle så småningom ge utdelning. När klockan visade 26 spelade minuter kom bortalaget i ännu en offensiv räd, med få tillslag på bollen men ändå stor precision och löpvillighet som orsakade virrvarr i de ljusblåas backlinje. Innan Lazio-försvaret hann agera hade bollen redan nått den framrusande chilenaren Vidal, som med en väl avvärjd chipp över målvakten dubblade sin och lagets målskörd för kvällen.

Spelarna kom ut till den andra halvleken vid en 2-0-ledning för Juventus, som mer eller mindre dominerade under de första 45 minuterna utan att ge Lazio en chans att komma in i matchen. Samma övertag fortsatte i den andra akten, där det framgick tydligt att hemmalaget blev mer och mer uppgivna ju närmare slutsignalen matchen led. Den gamla damen kunde å sin sida spela av den resterande tiden på ett relativt komfortabelt vis, i väntan på slutsignalen. När den väl kom stod det fast att kvällens segrare rycker alltmer i toppen samtidigt som Lazio får vänta med att nå en topp 6-placering.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply