Väntad seger för Italien efter Marios dubbel

Italien plockade upp ett tvåmålsunderläge i torsdags mot Brasilien i en het landskamp. Nu var det tillbaka till VM-kvalet som gällde, där det dock väntade ett betydligt mindre hett motstånd på Malta. Och precis som man förväntade sig, hämtade gästerna hem samtliga poäng.

Redan efter åtta minuters spel fick gästande Italien chansen från straffpunkten, när Stephan El Shaarawy fälldes i straffområdet av Luke Dimech. Fram klev Mario Balotelli som aldrig tidigare missat en straffspark på den här nivån. Det gjorde han inte den här gången heller, och skickade Italien till 1-0.

Strax därefter var El Shaarawy nära själv att skicka in bollen i nät med ett avslut, men bollen seglade över ribban. Men istället var faktiskt lilla Malta framme och chockade gästerna rejält. Marchisio förlorade bollen på mittfältet och Andre Schembri ryckte sig fri, där Gianluigi Buffon kom fel ut och drog ner spelaren. Domaren pekade på straffpunkten och Malta fick ett gyllene läge att kvittera. Dock revanscherade sig Buffon på linjen och räddade Mifsuds avslut.

Dock var det inte helt över där, för minuter senare drog Mifsud till från distans och träffade ribban bakom Juventus-målvakten. Det blev dock istället för en kvittering, en utökad ledning precis innan halvtid när Mattia De Sciglio tog sig läckert ner på vänsterkanten och förbi sin försvarare, innan han spelade bollen snett bakåt till Balotelli som tryckte in bollen vid den bortre burgaveln.

Den andra halvleken förblev mållös trots en del möligheter för främst Italien, och matchen slutade 0-2 till gästerna.