van Persies mål befäste Uniteds serieledning

Manchester United tog ledningen redan efter 33 sekunder hemma på Old Trafford när nykomlingarna West Ham var på besök. Michael Carrick hittade fram med en fin genomskärare till Robin van Persie, som lyfte bollen förbi Winston Reid och sedan avslutade via James Collins ben in i mål bakom Jussi Jääskeläinen.

I övrigt bjöd den första halvleken inte på särskilt mycket. Vi fick se ett Manchester United som styrde spelet, hade mest bollinnehav och skapade de flesta chanserna. West Ham försvarade sig dock ganska bra och gav inte några större ytor för hemmalaget att laborera på. Den första halvleken slutade ganska rättvist 1-0 till United.

Den andra halvleken fortsatte i ungefär samma stil, med ett United som hade det mesta av bollen och förde spelet. West Ham fortsatte att försvara kompakt och såg också till att flytta upp laget på de fasta situationer som gavs under matchens gång. United slog av lite på tempot och bevakade den 1-0-ledning de skaffat sig tidigt i matchen.

Med åtta minuter kvar var West Ham oerhört nära ett kvitteringsmål när Collins slog en lång frispark in mot straffområdet, där bollen studsade ner hos inhopparen Carlton Cole bara från sex-sju meters avstånd till målet. Han vände runt och fick iväg ett bra skott, som Anders Lindegaard lyckades rädda skickligt.

Hemmalaget kunde sedan hålla undan och vinna med 1-0 på Old Trafford, vilket innebär att Sir Alex Fergusons mannar fortsatt är i ledning av Premier League. United har samlat ihop 33 poäng på fjorton omgångar, lokalrivalerna Manchester City vann borta mot Wigan med 2-0 och är därmed uppe i 32 poäng.