Swansea spöade ”succélaget”

Swansea öppnade matchen med en glödande vilja och framåtanda. Swansea hade en helt annan taktik än den mot Liverpool och släppte nu på tyglarna i offensiven. Michu prickade in 1-0 tidigt och följdes upp av Routledges två mål. West Bromwich var i det här läget rejält tillbakapressade och med ett tremålsunderläge att jobba på.

West Bromwich fick svårt att vända på Swanseas fantastiska offensiv, men lyckades trots det få in en reducering innan den först halvlekens slut. Reduceringen kom genom Chelsea-lånet Lukaku och gav bortalaget en gnutta hopp.

Bortalaget lyckades dock inte hota framåt i den andra halvleken och fick istället se ett stabilt Swansea spela av matchen. Imponerande insats av waelsarna som haft en tung period sedan succéstarten. Swansea avancerar där med till en åttondeplats, medan West Bromwich tappar en placering till fjärdeplats.