van Persie sköt United till 20:e titeln

Manchester United kom till dagens hemmamatch mot Aston Villa som en stark kandidat till att vinna Premier League. När de efter 90 minuters fotboll lämnade arenan hade de hamrat ner den sista spiken i kistan och vunnit matchen med imponerande 3-0 efter ett äkta hattrick av Robin van Persie.

Hemmalaget var det bättre laget från start och visade tidigt åt vilket håll de ville ha matchen. Det syntes tydligt att det var något speciellt som stod på spel, då spelarna på ett ivrigt sätt rullade igång bollen på offensiv planhalva. Så tidigt som i den andra minuten rasslade nätet för första gången den här kvällen bakom Villa-keepern Brad Guzan, då van Persie på pass av Giggs kunde smälla in 1-0.

Holländaren som haft en svår måltorka var dock inte klar där och stod i den 13:e minuten för matchens i särklass största delikatess. Målet kom efter en briljant långpass från lagkamraten Wayne Rooney, vilken van Persie tackade och bockade för när han dunkade in bollen på volley i Guzans vänstra hörn. van Persie hann även trycka in ytterligare ett mål via stolpen innan domare Anthony Taylor blåste av den första halvleken.

Manchester United var fortsatt det bättre laget i den andra halvleken och hade bland annat en het chans i slutet av matchen, där Kagawa oturligt nog lyckades skjuta över. I vilket fall kontrollerade United matchen och fick till sist koras som vinnare. Manchester United är därmed engelska mästare och får den revansch som det så länge pratats om efter lokalrivalen Manchester Citys vändning ifjol.

Matchen slutade 3-0.