van Persie ordnade omspel på ”Fergie time”

bet365

Dags för lördagens sista FA-Cup match som spelades mellan West Ham United och Manchester United på Upton Park. Kvällens bortalag är inne i en makalös form där man vunnit tre raka matcher och har serieledning med sju poängs marginal. West Ham har det inte lika glamoröst som tog sin en seger senast mot Norwich efter att ha tappat poäng i fyra matcher innan dess. Dessutom har man under veckabn värvat Joe Cole från Liverpool och Maroune Chamakh från Arsenal, där endast den förstnämnda fanns med i dagens spelartrupp. 

Det blev en jämn matchinledning där Man United ville sätta sig i respekt från början och ta tag i spelet vilket man också lyckades med. Man skapade de vassaste chanser till en början, men West Ham kom in i matchen ju längre matchen gick och framförallt var det inläggen mot Carlton Cole som skapade darr i bortalagets försvar.

Det skulle bli bortalaget som tog ledningen när Javier Hernandez från vänsterkanten slog en mycket fin crosspass längs marken mot andra kanten där Tom Cleverly sprang helt fri och kunde placera in bollen snyggt vid bortre stolpen. Den ledningen skulle bli kortvarig för bortalaget som bara fyra minuter senare, dvs i den 27:e minuten fick släppa in kvitteringen när Joe Cole slog ett fint inlägg mot boxen där James Collins kom med kraft och kunde nicka in bollen i mål. En fin comeback från Joe Cole än så länge och West Ham spelade nu riktigt bra den sista kvarten innan halvtidsvilan. 1-1 var ställningen i halvtid.

West Ham fortsatte att imponera och var nu det laget med trycket mot motståndarens målbur där man fick in många fina inlägg mot sina tunga nickspelare inne i boxen. Det fina trycket från West Ham skulle ge utdelning då ledningsmålet lades upp på samma sätt som det första målet, Joe Cole slår ett inlägg till James Collins som med bra kraft nickar in bollen i mål. Trycket var nu stort på Upton Park och hoppet om ett avancemang såg nu ljust ut. 

De satsade nu mer på att försvara sig och lyckades rättså bra med det, Manchester United fick ta över initiativet mer vilket är naturligt när de jagar kvittering. Med 22 minuter kvar av ordinarie matchtid bytte Sir Alex Ferguson in Robin van Persie som hade börjat på bänken för att få in en målskytt av rang istället för Javier Hernandez som efter Uniteds ledningsmål varit rätt blek. Tiden såg ut att rinna iväg för bortalaget som jagade kvittering men hade svårt att komma in i boxen och framförallt att vinna duellerna i inne boxen där West Ham är starka. 

Tiden rann iväg och när klockan stod på första tillläggsminuten fick Robin van Persie bollen i ett bra läge i högra delen av straffområdet och kunde med ett hårt och välplacerat skott sätta kvitteringen för Manchester United som är kända för sina upphämtningar från underlägen. Det blev ingen riktig upphämtning idag men efter 2-2 målet saknades inte chanser för bortalaget att göra ett till vilket hade varit ganska bragdartat om de hade lyckats med det. 

Det slutade 2-2 och det kommer att bli omspel på Old Trafford, speldag och speltid är ej klart.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365