Van Gaal utesluter inte De Gea-flytt

De Gea allt närmare Real Madrid

Manchester Uniteds tränare säger till Daily Mail att han inte är säker på om De Gea kommer att stanna i klubben även nästa säsong.

Under de senaste veckorna har ryktet spätts på om att David De Gea skulle vara nära en övergång till La Liga-tvåan Real Madrid. Spanska medier har under en längre tid varit överens om att spelaren kommer att flytta tillbaka till den spanska huvudstaden. I måndagens upplaga av Daily Mail säger United-tränaren själv att det inte är säkert att målvakten stannar i klubben då spelaren själv måste ta beslutet.

– ”Om jag analyserar hans situation så  är han spansk, spelar i landslaget (för tillfället bakom Casillas) samtidigt som en spansk klubb kommer. Hans flickvän är spanjorska, hans pappa och mamma kommer hit varje eller varannan vecka vilket gör att det är väldigt svårt för honom att bestämma. Skulle han flytta till Real Madrid har han alla nära sig och behöver inte resa varje gång han vill träffa sina föräldrar” säger holländaren som dock inte gett upp hoppet om att 24-åringen ska stanna.

– ”Han kommer inte att lämna oss på ett lätt sätt då vi är en stor klubb. Självklart har han möjligheten att gå till en annan mäktig klubb men det är upp till honom själv att bestämma. Vi har gett honom ett fantastiskt kontrakt och vi vill verkligen att stanna, jag tycker att han har haft en fantastisk säsong” berättar van Gaal.

Kräver 25 miljoner pund

Skulle De Gea lämna klubben skulle man kräva £25 miljoner för en övergång i sommar trots att spanjoren endast har ett år kvar på kontraktet. United-supportrarna visade sin kärlek till De Gea i gårdagens match och van Gaal varnade den före detta Atlético Madrid-målvakten att tänka en gång till innan han lämnar klubben.

– ”jag tror inte att jag kan övertyga honom då han vet att han för tillfället har allting i Manchester United. Jag behöver inte säga något positivt om denna klubben då han är här och upplever allt varje dag. Ni ser själv fansen, de är helt otroliga. Skulle han lämna så kommer han inte längre att ha det. Folket här gillar honom väldigt mycket. Han får själv bestämma.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply