Kovacic kan ersätta Xavi i Barcelona

Inter-talangen pekas ut som Xavis ersättare i Barcelona

Xavis Barcelona-karriär går mot sitt slut. Den 35-årige spanjoren väntas i sommar lämna klubben för spel i antingen Qatar eller USA. Nu nämns Inters Mateo Kovacic som en möjlig ersättare på Barcelonas mittfält. 

Xavi Hernandez ser ut att lämna Barcelona efter säsongen för att avsluta karriären utomlands. En flytt till antingen Qatar eller USA ska vara på gång även om inget ännu är bekräftat. När Barcelonas trotjänare nu, av allt att döma, lämnar klubben, nämns flera namn som ska försöka ersätta honom på Barcelonas mittfält. Den som det surrats mest om är Inters Mateo Kovacic. Och den 21-årige landslagsmannen är hedrad över intresset, även om han trivs på San Siro.

– Vill Barcelona ha mig? Det är en ära, men just nu är jag lycklig här, säger 21-åringen till InterChannel.

Barcelona ska enligt uppgifter följt den kroatiske supertalangen under en längre tid och även om Premier League-klubben Liverpool finns med i diskussionerna ska en flytt till Barcelona vara närmast. Den italienska tabloiden Tuttosport menar att representanter från Barcelona och Inter nyligen ska ha mötts över en middag, där de bland annat ska ha pratat om en möjlig övergång gällande Kovacic.

Dessutom ska man i samma veva ha diskuterat en flytt för Barcelonas ytter Pedro, i motsatt riktning. Inters sportdirektör ska då ha fått svaret att den spanske landslagsmannen kan lämna Camp Nou för en summa på 18 miljoner euro, enligt Tuttosport.

Kontrakt till 2019

Den kroatiske landslagsspelaren Kovacic, som är född i Österrike, slog igenom i Dynamo Zagreb innan han i Januari 2013 flyttade vidare till Italien och Inter i en affär som ska ha varit värd ungefär 9 miljoner pund. 21-åringen har ett kontrakt med Inter som sträcker sig till och med 2019 och skulle det bli en affär mellan de två klubbarna krävs nog en rejäl summa från katalanernas sida.

Kovacic har under säsongen spelat 33 matcher för sitt Inter i Serie A där han lyckats hitta nätet fem gånger och stått för flera fina insatser från sin centrala mittfältsposition.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365