Van der Vaart grämer sig över straffmiss

Den holländske mittfältaren, Rafael van der Vaart, medgav i en intervju till tyska Bild att hans straffmiss mot Borussia Mönchengladbach i ondagsmötet, kostade Hamburg SV tre poäng.

29-årigen träffade stolpen från elva meter när hans HSV hade ledningen med 2-1 i den andra halvleken. Hemmalaget Borussia Mönchengladbach, kunde kvittera tillställningen i slutminuterna via Alvaro Dominguez.

Van der Vaart var dock han som också gav gästande Hamburg ledningen efter 23 minuters spel, efter ett spektakulärt avslut. Holländaren grämer sig dock fortfarande över straffmissen som kunde gett hans lag tre tunga poäng.

– Det är en väldigt stor besvikelse. Vi skulle ha vunnit om jag hade gjort mål. Jag harmas över det fortfarande, sade han till Bild.

– Om vi inte hade släppt in ett mål i den sista minuten, hade jag inte tänkt ett dugg på min miss.

Den forne Tottenham-spelaren förklarade dock att han ska fortsätta att ta straffar, trots det som skedde på onsdagskvällen. Han sade däremot att han kommer att ändra sin träningsrutin när det gäller straffsparkar.

– Ja, jag kommer fortfarande att ta straffar. Jag har alltid tränat på straffar men kanske måste jag träna ännu mer nu, lade han till.