Dani Schahin räddade poäng åt Düsseldorf

Fortuna Düsseldorfs ädla nolla, i antalet insläppta mål i Bundesliga, spräcktes i den sjätte omgången. När FC Schalke 04 var på besök på fredagen, hade man en 0-2-ledning redan efter 20 minuter. I den andra halvleken räddade dock Dani Schahin sitt Düsseldorf från en första förlust, när han först reducerade och sedan kvitterade.

Det var ett tänkt FC Schalke 04 som besökte Esprit Arena på fredagsaftonen. Laget kom närmast från en 3-0-seger mot FSV Mainz i den femte omgången och jagade säsongens tredje borta i Ruhr-området.

Det började också bra för de vitklädda gästerna. Klaas-Jan Huntelaar jobbade till sig ett fint läge och knorrade in 1-0 med vänsterfoten, efter 13 minuters spel. Sju minuter därpå, var det dags igen. Joel Matip nickskarvade snyggt in Christian Fuchs skott och ställningen efter 20 spelade minuter, var 0-2.

Nykomlingen Fortuna visade dock ingen nåd och försökte jobba sig tillbaka in i matchen. Man satte en viss press på bortalaget, men efter 45 spelade minuter, ledde Schalke med 0-2.

Tre minuter in på den andra halvleken, höll sig Dani Schahin framme på en hörna och styrde in reduceringen. Schalke-försvaret såg oorganiserat ut och bollen rann igenom till Schahin som enkelt kuna styra in bollen i en båge över Lars Unnerstall.

Samme Schahin skulle rädda en pinne för hemmalaget i den 77:e matchminuten. Tobias Levels slog ett perfekt inlägg till den 23-årige ukrainaren, som nickade in 2-2 och en poäng till F95. Schalke lyckades inte återta ledningen mot ett, välkänt, starkt Fortuna-försvar och när 90 minuter var spelade kunde Peter Gagelmann blåsa av ännu en oavgjord match för Düsseldorfs del.

Huub Stevens mannar avancerar till en tredjeplats efter sex spelade omgångar, medan nykomlingen Fortuna stannar kvar på plats nummer fem.