Valladolid kvitterade och spelade oavgjort mot ett decimerat Espanyol

Bortalaget Espanyol kom till José Zorrilla och närmare bestämt Valladolid med krisstämpeln i ryggen. Laget hade dittills, efter sex omgångar, enbart tagit en poäng trots oftast fint spel, vilket naturligtvis betydde en jumboplacering. Men om laget skulle lyckas besegra Valladolid så skulle man få lite andrum och klättra, som högst, upp till en sjuttondeplacering. För hemmalaget Valladolid, så hade säsongen inför matchen startat lite väl svängigt. Tre vinster, tre förluster och en tiondeplacering – så såg det ut på förhand i tabellen. Och om man skulle lyckas vinna så skulle man avancera upp hela sex platser och knipa fjärdeplatsen, fast då med en match mer spelad.

Första halvleken var jämn. Båda lagen hade några halvfarliga lägen som, med lite tur, kunde resulterat i något mål i protokollet. Espanyol var dock lite vassare i bollinnehavsstatistiken samt skapade lite fler lägen än Valladolid, men i det stora hela så var de första fyrtiofem en väldigt jämn tillställning med lite händelser – bortsett från det sista som hände i halvleken. Victor Alvarez hade sedan tidigare ett gult kort, innan en Valladolidspelare skulle slå in bollen i straffområden. Bollen träffar olyckligt Victor Alvarez i Espanyol, som har armarna lite utanför kroppen och frispark dömer domaren – vilket mot Espanyol-spelarnas stora häpnad. Därför blev de ännu mer förbryllade och argsinta när domaren springer fram till Alvarez för att dela ut ett väldigt billigt gult kort – och detta betydde numera en utvisning på vänsterbacken. Målvakten Cristian Alvarez var en utav de ifrågasättande spelarna i bortalaget och ett gult kort till han tilldelades även.

Andra halvleken var även den väldigt jämn trots Valladolids övertag. Bollinnehavet jämnades med tiden ut och statistiken likaså. Inte många överdrivet heta chanser skapades och när bortalagets Javi Lopez slog ett inlägg från höger i den sextiosjunde spelminuten så såg det inte ut att hända något där heller. Men istället går Espanyols anfallare, Samuele Longo, in i en duell mot Antonio Rukavina och den förstnämnde faller och domaren dömer straff. Därifrån elva meter så lägger Joan Verdu bollen, iskallt, i det högre hörnet och Valladolidsmålvakten, Jaime, fick se sig överlistad och 0-1 var nu ett faktum.

Efter bortalagets ledningsmål, så försökte Valladolid att trycka på och det gav resultat i den åttionde matchminuten när Patrick Ebert i hemmalaget slog in en hörna som Oscar kunde nicka in i mål från nära håll. Men trots den sena kvitteringen så satte Espanyols Verdú ännu en boll i nät – men tyvärr för Espanyols del, så dömde linjedomarn bort målet för offside, vilket såg ytterst tveksamt ut från reprisvinklarna. Espanyol-spelarna var naturligtvis fullständigt förbryllade och när domare, David Fernandez Borbalan, blåste i pipan för full tid, så var det ett flertal argsinta spelare i bortalaget som sprang fram till domarna för att skälla ut dem.  Men Fernandez och Company lät sig dock inte påverkas och 1-1 blev slutresultatet.