Lille segrade mot Ajaccio

Champions League-aktuella Lille tog på lördagskvällen emot Ajaccio i franska Ligue 1 på Grand Stade Lille Métropole. En mycket viktig match på förhand förhemmalaget som bara tagit sju poäng på de inledande sju omgångarna och som dessutom förlorade senast mot Rennes, trots ett stort spelövertag. Matchen var dock även av betydelse för gästerna som vid vinst skulle avancera upp mot toppen av tabellen.

Det dröjde tills slutet av den första halvleken innan vi fick se mål i matchen. Det var Lille som tog ledningen när klockan tickat fram till den 42a matchminuten, när Mathieu Debuchy avancerade på högerkanten, siktade in sig och slog ett perfekt inlägg till Nolan Roux som i straffområdet nickade in bollen intill den närmaste stolpen.

Mutu var sen framme för gästerna och tog ett avslut, men det var inga problem för hemmalaget som behöll 1-0-ledningen ut till halvtidsvilan.

Lille drygade ut ledningen efter 56 minuters spel, när ett långt inkast tog sig via en Ajaccio-försvarare, till Ryan Mendes som klippte till direkt. Bollen satt stenhårt från nära håll, till höger om den chanslöse Ajaccio-målvakten Francisco Guillermo Ochoa och Lille förstärkte sin plats i förarsätet.

Ajaccio försöker lyfta upp och får med 67 minuter spelade en gratisschans, när Lille-försvaret missar i ett anfall från gästerna, där bollen studsar fram till en helt från Adrian Mutu. Den rumänske anfallarens avslut går dock rakt på Mickaël Landreau som står för en mycket skicklig räddning.

Gästerna lyckades inte reducera, där Poulards nick på tilläggstid fick ses som en av de hetare chanserna, och Lille vann matchen komfortabelt med 2-0 på Grand Stade Lille Métropole. Lille tog därmed sin första vinst på de sju senaste tävlingsmatcherna.