Valencia tog tre värdefulla pinnar på Mestalla

Spanjorerna började matchen piggast med en vass Soldado på topp som skapade oro i vitryssarnas backlinje. Ju längre matchen led desto mer tog hemmalaget över tillställningen och i den 25:e minuten målade man. Jonas tog emot och slog in bollen  efter att en långboll från Costa levererats. 1-0 var ett faktum och det skulle inte bli lättare för dem gulklädda i  fortsättningen. Redan i minuten efter 1-0-målet så blev Guardado fälld av Pawlaw och domaren pekade mot straffpunkten. Reprisbilderna visade dock att domaren dömt fel då överträdelsen ägde rum utanför straffområdet. Men Soldado klagade inte och slog in 2-0 efter att han kyligt placerat bollen i målvaktens högra hörn.

Los Ché fortsatte med att konstant skapa lägen i den resterande delen av först halvleken, men 2-0 stod det på resultattavlan i halvtid.

Andra halvleken började som den första slutat, dvs med en intensiv Valencia press. Fem minuter in i andra halvleken utökade Valencia sin ledning till 3-0 då Feghouli vackert sköt in 3-0 efter att han blivit frispelad av Guardado.

Men BATE vägrade ge upp, och reducerade bara en minut efter då Bressa satte dit 3-1 från en frispark som ställt Gorbunov i målet.

BATE gjorde en sista forcering mot slutet och Mozolevsk satte dit 3-2 i den 83:e minuten. Östeuropeérna kom dock aldrig tillräckligt nära då Feghouli nätade för sin andra gång och satte den definitiva spiken i kistan bara tre minuter senare.

I och med dessa tre poäng delar Valencia och Bayern München första platsen grupp F på nio poäng och en målskillnad på +5 vardera.