Manchester United vände återigen mot Braga

Den första halvleken inleds i ett relativt lugnt tempo och hemmalaget Braga är de som skapar flest chanser mot mål. Trots de skapade chanserna lyckas hemmalaget aldrig få hål på David de Gea i den första halvleken, trots att Ruben Micael skapar sig halvlekens hetaste chans när han nickar klockrent i stolpen.

Jonny Evans inledde den andra halvleken med att orsaka en straff. Custodio kom löpande i full fart mot straffområdet och Evans stod helt enkelt i vägen för portugisen och domaren signalerade för straff, trots att sammanstötningen mycket väl kan ha inträffat utanför straffområdet.
Alan stegade fram mot straffpunkten och tryckte upp bollen rakt i krysset, helt otagbart för Davd de Gea.

Kort därpå slocknar plötsligt allt ljus i arenan och domaren blåser genast av matchen. Spelare och ledare kliver ut till omklädningsrummen medan funktionärer försöker att åtgärda felet. Efter en stunds paus återupptas spelet.

Efter en stunds Man Utd-press avancerar Braga framåt i plan och ordnar en frispark utanför bortalagets straffområde. Ruben Micael tar hand om frisparken och slår den direkt mot mål, trots det långa avståndet, och De Gea får sträcka ut för att kunna stöta undan bollen från målburen.

Robin van Persie lyckades kvittera Bragas ledning när han tog emot en luftpass från mittfältet. I samband med nedtagningen kunde holländaren se att Bragamålvakten Beto stod helt felplacerad och testade ett oväntat skott som letade sig in bland nätmaskorna.

Minuten efter kvitteringen blåser domare Felix Brych för straff när Wayne Rooney faller i straffområdet. Även om Nuno Coelhos tackling inte var särskilt kraftig så faller ändå Rooney väldigt lätt. Engelsmannen tog hand om straffen på bästa sätt och såg till att ledningen skrevs till 1-2.

På tilläggstid spelar Valencia in en pass mot Wayne Rooney som klackar vidare bollen till Javier Hernandez. Mexikanaren lurar bort Beto i Bragas mål och likaså nästa försvarare. Därefter försöker han peta in bollen i mål men bollen räddas på mållinjen. Liggande i gräset skickar Hernandez in bollen i mål till 1-3.

I och med segern är Manchester United klara för slutspelsfasen i Champions League.