Valencia först att besegra Atlético Madrid

Atlético Madrid kom till Mestalla för att försöka täppa till Barcelonas försprång i La Liga-toppen, men DIego Simeones mannar skulle få se sig besegrade för första gången den här säsongen, när Valencia bjöd upp till dans.

Det var ett makalöst snyggt nummer som öppnade målskyttet på ett kokande Mestalla, där Adil Rami slog en öppnande krossboll ner mot straffområdet och Soldado. Valencia-anfallaren slog då till med ett volleyabvslut och kunde tjugo minuter in i den heta matchen se bollen flyga in klockrent i det bortre hörnet.

I den andra halvleken´försökte Atlético Madrid pressa fram en kvittering, men man lyckades inte få in bollen den här kvällen. Och på tiläggstid serverades bollen på ett fat yill inhopparen Nelson Valdez, som rundade Atlético Madrids målvakt och sköt in 2-0 i nät.

Valencia vann den annars väldigt stökiga matchen, där Ricado Costa fick se sig utvisad och där även Valencias tränare hamnade i hetluften. Men tre sylvassa poäng till hemmalaget på Mestalla – samtidigt som Atlético Madrid tappar kontakten med Barcelona i toppen av tabellen.