Utvisningarna haglade när West Brom vann

Southampton var inför dagens match ett obesegrat lag den senaste månaden, vilket dessutom gav en möjlighet att säkra Premier League-kontraktet under lördagen. Men gästerna ville annat, och det slutade med en klar seger för West Bromwich.

Redan efter ett fåtal minuters spel fick gästerna in ledningsbollen bakom Boruc i Southampton-målet. Hemmaförsvaret misslyckades med att rensa undan hörnan, som Marc-Antoine Fortune kunde peta in i nätmaskorna till 0-1.

I den andra halvleken kunde Romelu Lukaku på fin passning av Fortune skicka West Bromwich till en bekvämare tvåmålsledning, efter att han rundade Southamptonmålvakten och kunde slå in bollen i det tomma målet. 

Matchen var annars en stökig tillställning i den andra halvleken, där Gaston Ramirez fick se sig utvisad efter en armbåge mot Shane Long. Även West Bromwichs Marc-Antoine Fortune fick se sig utvisad i situationen, efter kalabaliken som efterföljde Southampton-spelarens armbåge.

Med tio man var på planen skakade Shane Long av sig armbågshändelsen, och kunde istället fastställa slutresultatet 0-3 på en fin passning från Lukaku, med ett avslut till vänster i straffområdet som letade sig under Boruc och in. Innan matchens slut hann även Danny Fox se det röda kortet, efter att han gick in med dobbarna först mot Steven Reid. 


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply