Utslagna av Sverige – kan sparkas

Utslagna av Sverige - kan sparkas

Sky Sports: Kan få sparken

Enligt engelsk media ska den tyske förbundskapten Jogi Löw nu vara nära att få sparken. Han ska, i uppgift av det tyska fotbollsförbundet, ha fått i uppgift att se över sitt kontrakt.

Inför VM 2018 så skrev Jogi Löw ett nytt kontrakt med Tyskland. Något som bland annat gjorde honom till den bäst betalda tränarna i VM, och bland samtliga förbundskaptener i världen. Men det finns ett problem.

Efter att Sverige, Mexiko och Sydkorea(!) hamnat före tyskarna i Grupp F, så har läget förändrats. De regerande mästarna gick ju från att vinna allt 2014, till att sluta sist i gruppen fyra år sedan.

Ska fundera över framtiden

LÄS MER: Bäst betalda spelarna i VM 2018

Redan efter att Tyskland åkt ut så pratades det om sparken för Jogi Löw. Men den tyske förbundskapten sa själv att han kanske kunde lämna självmant, det då han hade tappat lusten att träna efter den förnedrande uttågen för hans tyska landslaget.

Men det finns ett problem. För skulle tysken sparkas så kommer det tyska fotbollsförbundet att behöver betala en rejäl fallskärm för Löw, som alltså tjänar riktigt bra. Men vid en överenskommelse, eller att tysken själv säger upp sig, så kommer det inte behöva betalas något, eller betydligt mindre. Enligt Sky Sports ska förbundskaptenen nu få tid för att fundera på framtiden och “se över hans kontrakt”.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply