Uppgifter: Så mycket krävs det för att köpa Sterling

Liverpool öppnar dörren för en försäljning

Brittisk media rapporterar att Liverpool kan komma att sälja den flyttvillige stjärnan Raheem Sterling om ett bud värt minst 60 miljoner pund anländer.

Transferfönstret närmar sig och en av de allra hetaste profilerna inför transfercirkusen är Liverpools engelske landslagsman Raheem Sterling. Den 20-årige spelaren har den här säsongen frenetiskt länkats bort från The Reds och har nobbat rejäla kontraktsförslag från storklubben, med anledningen av att han själv mer än gärna byter klubb i sommar.

Liverpool kan sälja Sterling

Det har dessvärre för hans del rapporterats i brittisk press att Liverpool inte skulle vara beredda att sälja stjärnan i sommar, utan kan tänka sig att neka samtliga erbjudanden som läggs för spelaren. Idag vänder däremot vindarna något i den brittiska tabloiden Daily Mail.

Läs artikeln: Rodgers: ”Fansen borde stötta Sterling”

Enligt deras uppgifter på söndagen ska visserligen spelaren själv ringt upp VD:n Ian Ayre för att kräva en försäljning i sommar, vilket dock ska besvarats med att han måste sitta av sitt kontrakt med storklubben.

Men samtidigt rapporteras det nämligen att Liverpool, även om de offentligt sett inte ska vara redo att sälja spelaren, i själv verket kan bli beredda att sälja stjärnan om ett bud värt minst 60 miljoner pund kommer in från någon klubb. En summa som är betydligt högre än den tidigare nämnda på 45 miljoner pund och som skulle få flera klubbar som Chelsea, Arsenal och Manchester City att tänka efter lite extra innan de eventuellt ger det ett försök. Valet av summa är dessutom där för att testa hur villiga Manchester City är för att köpa talangen.

Problematisk situation med fansen

Men om de bestämmer sig för att lägga den summan på profilen så ska Liverpool vara redo att sälja honom. En anledning extra till det ska vara den problematiska ställningen spelaren har med klubbens anhängare, som kan bli mycket tuff att spela bort i framtiden. En försäljning skulle därtill också ge ett behövligt tillskott till Brendan Rodgers transferbudget, som måste spenderas framgångsrikt med tanke på misstagen som blev med Luis Suarez-pengarna förra sommaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply