Uppgifter: Napoli erbjuder colombianen till London-klubb

Napoli vill släppa Zuniga till Premier League

Enligt italienska medier har Juan Camilo Zuniga och hans nuvarande klubb Napoli kommit överens om att gå skilda vägar i sommar. Colombianen vill helst av allt flytta till England och Napoli erbjuder nu den överflödige spelaren till en London-klubb, enligt italienska medier.

Juan Camilo Zuniga värvades till Napoli 2009 från Siena. Den colombianske landslagsspelaren har under sina sex säsonger haft en betydande roll i Neapel-klubben, om man bortser från förra säsongen där han endast deltog i sju Serie A-matcher. Han har haft problem med en knäskada, vilket har gjort det svårt att ta sig in i Napolis startelva.

Nu vill Zuniga bort från Italien. Enligt Calcio Mercato har 29-åringen kommit överens med Napoli om att lämna under detta transferfönstret. Nu vill Napoli erbjuda kantspelaren till Tottenham.

Tottenham högst upp på listan

Det är Zuniga själv som talat om för Napoli att han mer än gärna vill spela i Premier League och att Tottenham är klubben han drömmer om. Den italienska klubben erbjuder Spurs att köpa loss Zuniga för omkring 5.6 miljoner pund, motsvarande 75 miljoner kronor, enligt Canale Napoli.

Ligafemman från Serie A hoppas kunna övertyga Tottenham om att värva Zuniga, men prislappen är en aning orealistisk med tanke på att högerbacken inte spelat regelbunden fotboll på ett år.

Given i Colombia

Juan Camilo Zuniga är en given spelare i Colombias landslag. Han deltog i förra sommarens VM-slutspel i Brasilien och var även nu en startspelare i den nyligen färdigspelade turneringen Copa America, där nationen åkte ut i kvartsfinal mot Argentina.

Tottenham har det redan bra ställt på högerbackspositionen, då klubben numera bestitter Kyle Walker och Kieran Trippier.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply