bet365

Uppgifter: West Ham jagar QPR-anfallaren

West Ham trappar upp jakten på Charlie Austin

I veckans Europa League-match mot Astra Giurgiu så skadades West Ham-stjärnan Enner Valencia allvarligt. Ecuadorianen blir nu borta en längre tid och London-klubben behöver nu förstärka anfallet inför Premier League-premiären nästa helg och har nu siktat in sig på en skyttekung i Championship.

Enner Valencia var tänkt som en given anfallare i årets upplaga av West Ham. Landslagsmannen från Ecuador stod för en imponerande säsong i Premier League förra året och väntades ta ytterligare kliv under den stundande säsongen. Men tyvärr bars Valencia av planen i torsdagens Europa League-kval mot Astra Giurgiu och West Ham klassar nu skadan som allvarlig. Därmed blir 25-åringen borta från spel ett längre tag, vilket gör att West Ham nu måste agera på transfermarknaden.

Klubben, med nye managern Slaven Bilic i spetsen, har nu, enligt engelska medier, tagit sikte på en spelare som numera hör till i Championship.

”Accepterar inget under 15 miljoner pund”

Sportchefen i Queens Park Rangers, Les Ferdinand, har tidigare gått ut med att Charlie Austin inte är till salu för mindre än 15 miljoner pund och det står han fortfarande fast vid.

Men enligt Daily Mirror planerar nu West Ham ett bud på den vasse anfallaren. ”Hammers” ska vara villiga att betala 11 miljoner pund plus Matt Jarvis som en del i betalningen för Austin. Jarvis går in på sitt sista år på kontraktet i West Ham och värderas för närvarande till fyra miljoner pund, vilket innebär att budet på Austin landar på just 15 miljoner.

West Ham har nu endast Modibo Maiga och Diafra Sakho tillgängliga på forwardspositionen.

18 mål på 35 matcher

Charlie Austin, som varit uppkallad till Englands landslag men som ännu inte fått debutera, gjorde under den föregående säsongen hela 18 mål på 35 matcher i QPR. Ett imponerande målfacit i ett lag som hade bekymmer och som till slut degraderades till Englands andraliga.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply