bet365

Officiellt: Payet skriver på för West Ham

Dimitri Payet presenterades under fredagseftermiddagen av West Ham

Dimitri Payet uppgavs vara i London under fredagen för att läkarundersökas och sedan skriva på för West Ham. Nu har klubben bekräftat på sin officiella hemsida att Payet har skrivit på.

Den franske playmakern, Dimitri Payet, har under den senaste tiden intensivt ryktats vara nära en flytt till Premier League och West Ham. Nye managern i London-klubben, Slaven Bilic, är angelägen om att värva Payet, som väntas få en stor roll i offensiven under den kroatiske tränaren.

Under gårdagen florerade uppgifter som sa att klubbarna var överens om en övergångssumma för 28-åringen och att det enda som återstod var en läkarundersökning för Payet. Nu står det klart att Payet har skrivit på för West Ham. Kontraktet sträcker sig till och med juni 2020, alltså ett femårskontrakt för 28-åringen.

Payet kostar 10.7 miljoner pund att köpa loss

Sky Sports rapporterar att Payet kostar upp emot 120 miljoner kronor att köpa loss från Marseille som ständigt säljer storstjärnor för att inte gå back i ekonomin.

West Ham möter i nästa vecka FC Lusitans från Andorra i Europa League-kvalet och Payet kommer då att vara tillgänglig för att göra debut för ”The Hammers”.

Payet uppges kosta 10.7 miljoner pund, motsvarande 140 miljoner kronor, att köpa loss från Marseille. Men den franska klubben ska motvilligt ha accepterat budet och man har menat att West Ham ska ha diskuterat med Payet utan Marseilles tillåtelse. Den franska ligafyrans president, Vincent Labrune, har tidigare sagt att man inte kan mäta sig med de ekonomiska krafterna i Premier League och man har till sist accepterat att sälja sin stjärna.

Spelat i Frankrike under hela karriären

För Dimitri Payet skulle en övergång till de brittiska öarna innebära en stor förändring. Han har under sin karriär bara representerat franska klubbar och en stor utmaning för Payet blir det tuffa spelet som finns i Premier League.

Payet, som har sju A-landskamper för Frankrike på meritlistan, har tidigare representerat Nantes, Saint Etienne, Lille och Marseille.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply