Uppgifter: London-klubben vill sno åt sig anfallaren framför West Bromwich

bet365

Rickie Lambert på Tottenhams önskelista

West Bromwich har den senaste tiden kopplats ihop med Rickie Lambert, som sagts vara på gång till klubben. Men nu vill Tottenham göra anspråk på den rutinerade anfallaren och planerar nu att värva Lambert mitt framför ögonen på West Brom.

Rickie Lambert fick sitt genombrott sent i karriären. Under större delen av sin sin fotbollskarriär har 33-åringen spelat i Englands lägre divisioner. Men under 2009 flyttade Lambert till Southampton, där han bidrog stort till att ta laget upp till Premier League och att sedan etablera sig i en av världens bästa ligor. Den målfarlige anfallaren blev snabbt en publikfavorit och hade flera fina säsonger på St´Marys innan han inför den förra säsongen bestämde sig för att ansluta till Liverpool.

I Liverpool har det gått trögt för Lambert där han mestadels fått spendera tid på bänken bakom Mario Balotelli och Daniel Sturridge. Den Blackpool-fostrade forwarden har under våren och sommaren ryktats vara på väg bort till ett antal Premier League-klubbar, däribland Aston Villa, West Bromwich och till självaste Chelsea. West Brom är det laget som tydligast länkats samman med Lambert och en övergång verkade nyligen vara aktuell, men nu vill en London-klubb sätta käppar i hjulet för Tony Pulis West Bromwich.

Lambert har tidigare jobbat med Pochettino

The Times uppger under torsdagen att Tottenham är angelägna om att försöka locka åt sig Lambert. Spurs tränare, Mauricio Pochettino, har tidigare haft Rickie Lambert när han basade över Southampton och duon hade då ett mycket fint samarbete. Den argentinske managern vill nu återigen jobba tillsammans med sin förre adept och vill locka Lambert med att spela Europa League-fotboll, vilket West Brom inte kan erbjuda.

Lambert, som endast startade 12 matcher för Liverpool förra säsongen, ses som en perfekt backup till stjärnan Harry Kane.

Det har blivit 11 A-landslamper i Englands tröja för Lamberts del sedan debuten i augusti 2013.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply