Uppgifter: Llorentes agent i London för Arsenal

Spanjoren kan vara på väg att lämna Juventus

Tidigare den här sommaren kom smått galna uppgifter om att Fernando Llorente var i princip klar för Real Madrid. Nu säger uppgifterna istället att Juventus-stjärnans agent flyger till London för samtal med Premier League-laget Arsenal.

Den spanske anfallsstjärnan Fernando Llorente slog igenom i Athletic Bilbao när han dels hade stora framgångar med laget i Europa League, men kanske främst när han säsongen 2011/2012 mäktade med 29 mål för La Liga-klubben, ett facit som nästintill gav honom en legendar-status i klubben.

 

Förstärkningar kan tvinga bort honom

Sommaren 2013 lämnade däremot han klubben på fri transfer för att testa lyckan i Juventus och där blev det den första säsongen en bra sådan, men sen har det blivit allt svårare. Förra säsongen hamnade han i skymundan av Carlos Tevez och Alvaro Morata och nu efter värvningar av såväl argentinske anfallslöftet Paulo Dybala som kroatiske stjärnan Mario Mandzukic samt Simone Zaza, talar mycket för att han lämnar Turin i sommar.

Uppgifter har redan flödat gällande spanjoren i transfercirkusen och för ett par veckor sedan lät det i diverse medier som att Real Madrid skulle vilja sno åt sig honom, med vissa rapporter som till och med hävdade att parterna var överens. Nu är det däremot andra tongångar som hörs gällande anfallaren.

Förhandlar med Arsenal

Enligt dagens uppgifter från Corriere dello Sport kan Arsenal, som tidigare länkats ihop med honom, fortfarande vara ett aktuellt alternativ. Den italienska tabloiden rapporterrar att den 30-årige spelarens agent flög till London under torsdagen för att försöka få igenom en affär med den brittiska storklubben.

Juventus som vann Coppa Italia och Scudetton förra säsongen samt spelade final i Champions League mot Barcelona, uppges efterfråga åtminstone tolv miljoner euro för sin anfallare. Arsenal har även konkurrens om spelaren och enligt tidningen har han även länkats ihop med såväl London-rivalen Tottenham som Monaco och Porto.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply