”United nobbade James Rodriguez – för Bebé”

Colombia är det stora utropstecknet i fotbolls-VM, som efter ren briljans i gruppspelet slog ut Uruguay i åttondelsfinalen efter två mål av 22-årige James Rodriguez. Ja, James Rodriguez som igen är spelaren på allas läppar. För tillfället spelar colombianen i Ligue 1-klubben Monaco, men nu kommer sensationella rapporter om att det kunde blivit Manchester United istället.

Enligt The Guardian fick nämligen Manchester United ett erbjudande för fyra år sedan att köpa loss anfallaren för 5 miljoner pund, vilket motsvarar drygt 50 miljoner kronor. Colombianen var vid det tillfället blott 17 år och nyligen debuterat för det ligatitelvinnande Atlético Banfield i Argentina. 

Manchester United, med Sir Alex Ferguson tackade dock nej till erbjudandet och köpte istället in Bebé från Vitória Guimarães för 7.4 miljoner pund. Och vi vet alla hur det slutade för portugisen, som idag ses som en av de största floppvärvningarna klubben gjort genom tiderna. Samtidigt värvade Porto istället James Rodriguez, som förra sommaren såldes till Monaco. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365
bet365