Uppgifter: Neymar förlänger med Barcelona

Neymar nära att förlänga sitt kontrakt till 2020

Barcelonas anhängare har fått fira en hel del den gånga säsongen. Nu kan de få jubla igen. Enligt spansk media så kan Neymar vara på väg att förlänga med klubben till 2020.

Redan vid årsskiftet 2014/2015 florerade uppgifter om att Barcelona var angelägna om att få till en förlängning med sin guldklimp Neymar. Det var den spanska tidningen Sport som då uppgav att de nykrönta Champions League-mästarna var villiga att ge Neymar en löneökning i form av ett nytt kontrakt.

Nu kommer nya uppgifter som styrker de tidigare ryktena kring den förre Santos-spelaren.

Skriver på till 2020

Sport går under måndagen ut med de, för Barca-fansens del, mycket glädjande nyheterna. Enligt tidningen kommer Neymar, efter Copa America, att förlänga sitt kontrakt med Barcelona till 2020 och bli klubbens näst bäst betalda spelare efter Lionel Messi.

Neymar kommer att tjäna cirka 12 miljoner euro netto årligen, motsvarande 110 miljoner kronor, och enligt Sport har en grov överenskommelse varit på bordet i flera månader, sedan i mars närmare bestämt. Men tack vare Barcelonas hektiska avslutning på säsongen med finaler på diverse fronter (Copa del Rey och Champions League) och ligaavslutningen så har man valt att inte slutförhandla med Neymar då man ansåg att fokus borde ligga på fotbollen.

Tack vare den goda relationen mellan 23-åringen och klubben så har de övergripande förhandlingarna gått snabbt, med hjälp av Neymars far, som anslöt i februari för att stötta brassen i diskussionerna kring kontraktet. Sen dess har man alltså inte fastslagit alla detaljer i det lukrativa kontraktet och nu vill klubben hitta ett datum under försäsongen för att finjustera det som behövs för att Neymar ska förlänga.

Sport uppger även att megastjärnan kommer att få en utköpsklausul på hela 250 miljoner euro, i paritet med Lionel Messi.

Har bildat en sylvass trio med Suaréz och Messi

Neymar har under årets säsong sannerligen imponerat med sina radarkamrater Luis Suaréz och Lionel Messi. Sammanlagt stod trion för helt sanslösa 122 mål och har av många nämnts som den ”dödligaste” offensiven i historien.

Den tekniske brassen är nu i Chile och representerar sitt land i klassiska Copa America. I gårdagens segermatch mot Peru stod Neymar för ett mål och en målgivande passning vilket gav Brasilien en 2-1 seger och en perfekt start i turneringen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply