Barca-backen till Premier League?

Enligt Sky Sports ska Tottenham vara intresserade av att värva FC Barcelonas mittback Marc Bartra i sommarens transferfönster.

Marc Bartra är uppväxt i FC Barcelonas ungdomsakademi och har sedan 2010 representerat A-laget. Det har inte blivit så mycket speltid under åren, och framförallt inte under den senaste säsongen. Det göt såklart att det börjas prata om mittbacken kommer spela kvar hos Champions League-mästarna nästa säsong eller om han lämnar för en annan klubb, där han förhoppningsvis kan få mer speltid.

Tre Premier League-klubbar intresserade

Tidigare har både West Ham och Crystal Palace visat sitt intresse för spanjoren, men nu är en ny klubb med i jakten på Bartra. Tottenham ska enligt uppgifter från Sky Sports vara beredda att värva 24-åringen i sommar. Det ska heller inte vara helt omöjligt eftersom agenten har sagt att Marc Bartra behöver speltid.

– ”Marc trivs väldigt bra här, men om det finns intresse från klubbar där han kommer få spela mer så kommer vi lyssna på dem och sedan bestämma oss”, säger agenten Javier Magico Diaz enligt Sky Sports.

Bartras utköpsklausul ligger just nu på 12 miljoner eftersom han inte fick spela så mycket under säsongen, men den första juli ökar den och hamnar på 30 miljoner euro igen. Den stora frågan är om Tottenham eller någon annan klubb är beredda att betala så pass mycket pengar för en ganska oprövad spelare eftersom han inte fått så mycket speltid. Vad som händer med Marc Bartra återstår dock att se.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply