Uppgifter: Courtois kan lämna Chelsea i sommar

Thibaut Courtois kan återvända till Spanien

Thibaut Courtois kom tillbaka till Chelsea efter tre lyckade säsonger på lån i Atletico Madrid och tog direkt hand om förstaplatsen mellan stolparna hos de engelska ligamästarna. Nu kommer dock uppgifter till London Evening Standard som säger att Chelsea kan få problem med att behålla sin förstemålvakt då Courtois fruktar att han aldrig får spela för Real Madrid ifall den spanska klubben värvar Manchester Uniteds David De Gea i sommar. 

Thibaut Courtois var en av nyckelspelarna i årets Chelsea som tog hem Premier League-segern i stor stil. Efter tre säsonger på lån i spanska Atletico Madrid, där han nådde stora framgångar var han förra sommaren tillbaka i Chelsea och tog direkt hand om förstahandskarna framför Petr Cech. Nu kommer dock oroande uppgifter för Chelsea. Enligt den brittiska tabloiden London Evening Standard kan den belgiske landslagsmålvakten lämna klubben redan i sommar.

Vill representera någon av de två stora

Anledningen ska vara att hans högsta dröm är att få spela för någon av de två spanska storklubbarna, Real Madrid eller Barcelona. Just för tillfället ska 23-åringen trivas i Chelsea men situationen ska ändå vara komplicerad med tanke på Real Madrids förväntade köp av Manchester Uniteds spanske målvakt David De Gea. Skulle Real Madrid värva De Gea har de en toppmålvakt som kommer vara av högsta klass i ett årtionde skriver Standard, vilket för Courtois del skulle betyda att hans chans att få representera den spanska storklubben är ytterst liten.

Ser hellre Courtois framför De Gea

Än så länge ska den 23-årige belgaren inte vara redo att tvinga sig ifrån Chelsea men hans representanter aktivt följer ifall Real skulle vara intresserade av Courtois, då han inte kommer gå gratis om han skulle lämna London-klubben. Chelsea ska enligt rapporter ha satt en prislapp på 73 miljoner pund för sin målvakt, för att sätta stopp på alla spekulationer. Premier League-mästarna är inte i något som helst behov av att sälja och sitter i en mycket fin sits då de förlängde belgarens kontrakt med fem år så sent som i September förra året.

Detta gör att en möjlig flytt till Real Madrid ses som omöjlig för tillfället, lägg där till De Geas situation i United där spanjoren bara har ett år kvar på sitt kontrakt med klubben. Något som gör att De Gea kan gå för hälften så mycket av vad Real Madrid skulle tvingas betala för Courtois. Rapporter från förra veckan sade dock att Real hellre ser Courtois framför De Gea mellan stolparna på Santiago Bernabeu, men med tanke på alla aspekter ska det till mycket för att de ska skifta sikte ifrån De Gea till Courtois.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply